Revista care te mentine sanatos

Stiri

De ce pot suferi bebelusii conceputi de barbatii mai in varsta

24 martie 2014
Share

Un studiu efectuat pe milioane de persoane si publicat in jurnalul JAMA Psychiatry dezvaluie ca barbatii care amana conceperea unui copil risca sa aiba urmasi care sufera de numeroase tulburari si probleme de sanatate. Spre exemplu, bebelusii ai caror tati i-au conceput la varste inaintate au un risc crescut sa sufere de autism, ADHD, tulburare bipolara, schizofrenie, tentative de sinucidere si probleme cu drogurile.

Potrivit oamenilor de stiinta, de vina pentru aceste probleme ar fi mutatiile din sperma. Insa exista si beneficii aduse de tatii mai in varsta. Potrivit Dr. James MacCabe, de la Institute of Psychiatry, acestia pot stabili relatii durabile si pot aduce venituri mai mari care, cel mai probabil, cantaresc mai mult decat riscurile.

Cristina Ionescu
Sursa: BBC News

Nota pentru articolul «De ce pot suferi bebelusii conceputi de barbatii mai in varsta»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate