Revista care te mentine sanatos

Stiri

Usturoiul reduce riscul cancerului la plamani

marti, 20 august 2013
Share

Un studiu realizat de oamenii de stiinta din China a scos la iveala ca persoanele care consuma usturoi crud in mod regulat sunt mai ferite de cancerul de plamani cu aproximativ jumatate. In cadrul studiului au fost analizate obiceiurile alimentare a 1.424 pacienti care sufereau de cancer la plamani si 4.500 de adulti care se aflau intr-o stare buna de sanatate.

Rezultatele obtinute au aratat ca persoanele care consumau usturoi crud de doua ori pe saptamana erau mai putin susceptibile de a se imbolnavi de cancer la plamani, chiar daca fumau.

Studii anterioare au demonstrat ca usturoiul protejeaza plamanii impotriva potentialelor agresiuni, luptand chiar si impotriva unor alte tumori maligne, cum ar fi cancerul de colon, reducand cu 30% riscul tumorilor intestinale. Acest efect al usturoiului pare a fi legat de o substanta chimica numita alicina, care este eliberata atunci cand usturoiul este taiat sau zdrobit. Cu ajutorul unor anumite enzime, usturoiul indeparteaza moleculele cancerigene de la nivelul colonului si ficatului. In plus, usturoiul actioneaza impotriva bolilor cardiovasculare si diabetului tip II. Usturoiul este si diuretic, reduce volumul de apa din corp, deci si volumul sangvin si hipertensiunea arteriala.

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Usturoiul reduce riscul cancerului la plamani»:4.00/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:45:50+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *



Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate