Revista care te menține sănătos

Știri

Consumul de cereale cu lapte creste speranta de viata dupa preinfarct

2 mai 2014
Share

Un bol de cereale cu lapte consumate in fiecare zi la micul dejun creste sansa persoanelor care au suferit un preinfarct de a trai mai mult, spun cercetatorii. Acestia au descoperit ca o dieta bogata in fibre, in special cereale, este legata de o rata mai mica de deces. Persoanele care consuma fibre prezinta un risc cu 25% mai scazut de a suferi un posibil deces in urmatorii 9 ani dupa ce au suferit un atac de cord. Fiecare 10 grame de fibre pe zi sunt asociate cu o scadere de 15% a riscului de deces.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, o echipa de cercetatori din Boston a analizat datele provenite de la doua studii realizate in Statele Unite. Dintre cele trei tipuri diferite de fibre: cereale, fructe si legume, doar aportul de fibre din cereale a fost legat de o rata mai mare de supravietuire dupa un infarct. In plus, alte studii anterioare au aratat ca fibrele lupta impotriva bolilor coronariene. Printre beneficiile fibrelor se numara scaderea hipertensiunii arteriale, a nivelului de glucoza, dar si reducerea nivelului de colesterol rau din sange.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.