Revista care te mentine sanatos

Stiri

Consumul de cereale cu lapte creste speranta de viata dupa preinfarct

vineri, 2 mai 2014
Share

Un bol de cereale cu lapte consumate in fiecare zi la micul dejun creste sansa persoanelor care au suferit un preinfarct de a trai mai mult, spun cercetatorii. Acestia au descoperit ca o dieta bogata in fibre, in special cereale, este legata de o rata mai mica de deces. Persoanele care consuma fibre prezinta un risc cu 25% mai scazut de a suferi un posibil deces in urmatorii 9 ani dupa ce au suferit un atac de cord. Fiecare 10 grame de fibre pe zi sunt asociate cu o scadere de 15% a riscului de deces.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, o echipa de cercetatori din Boston a analizat datele provenite de la doua studii realizate in Statele Unite. Dintre cele trei tipuri diferite de fibre: cereale, fructe si legume, doar aportul de fibre din cereale a fost legat de o rata mai mare de supravietuire dupa un infarct. In plus, alte studii anterioare au aratat ca fibrele lupta impotriva bolilor coronariene. Printre beneficiile fibrelor se numara scaderea hipertensiunii arteriale, a nivelului de glucoza, dar si reducerea nivelului de colesterol rau din sange.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Consumul de cereale cu lapte creste speranta de viata dupa preinfarct»:3.50/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:45:10+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate