Stiri

Gigi Hadid vorbeste despre suferinta sa

Elena Coroianu, sursa: refinery29.com
miercuri, 14 decembrie 2016
Share
Gigi Hadid vorbeste despre suferinta sa

Gigi Hadid a marturisit recent ca sufera de tiroidita Hashimoto sau tiroidita cronica autoimuna. Recent desemnata modelul anului 2016, Hadid a pus pe seama acestei afectiuni kilogramele pierdute in ultima prioada, dar si alte schimbari ale metabolismului. Sunt deja doi ani de cand Gigi Hadid se afla sub tratament pentru tiroidita Hashimoto. Se pare ca Gigi nu este singura persoana cu o afectiune cronica din familia Hadid, mama si sora sa, Bella, suferind de boala Lyme (cronica).

Ce este tiroidita Hashimoto?

Tiroidita cronica autoimuna este declansata in urma aparitiei autoanticorpilor (anticorpi indreptati impotriva propriilor tesuturi) care au ca tinta proteine din structura tiroidei: tireoperoxidaza si tireoglobulina. Din cauza prezentei acestor autoanticorpi se produce un proces inflamator, cel mai frecvent cu o evolutie ondulanta, care poate afecta, in timp, functia tiroidei.

Din cauza aparitiei pe un teren cu predispozitie pentru bolile autoimune, tiroidita Hashimoto se poate asocia cu vitiligo, psoriazis sau poliartrita reumatoida. Se presupune ca un consum crescut de iod favorizeaza aparitia bolii.

Nota pentru articolul «Gigi Hadid vorbeste despre suferinta sa»:5.00/ 5 (3 voturi)
tonica
2017-09-04T15:12:02+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc