Revista care te mentine sanatos

Stiri

Lipsa somnului poate afecta microflora intestinala

28 octombrie 2016
Share

Doua zile de somn pierdute pot conduce la aparitia modificarilor microflorei intestinale asociate cu probleme in ceea ce priveste sanatatea metabolica. Pentru a ne odihni corect, Academia Americana de Medicina a Somnului recomanda persoanelor intre 18 si 60 de ani sa doarma cel putin 7 ore pe noapte. Lipsa somnului a fost legata de aparitia hipertensiunii arteriale, obezitatii, diabetului de tip 2, bolilor de inima.

Modificari ale microflorei intestinale

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Uppsala din Suedia, se pare ca bacteriile intestinale au un ritm circadian care ar putea fi perturbat de lipsa somnului. Expertii au analizat probe de fecale de la subiecti umani tineri recoltate dupa o noapte normala de somn, dar si dupa doua nopti in care dormisera doar 4 ore/noapte. Orele de masa, dar si aportul alimentar pot afecta compozitia bacteriilor intestinale, astfel incat s-a tinut cont de aceste aspecte. S-au observat schimbari la nivelul microflorei, precum cresterea nivelului microorganismelor Firmicutes si Bacteriodetes asociate cu obezitatea.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Nota pentru articolul «Lipsa somnului poate afecta microflora intestinala»:3.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate