Revista care te mentine sanatos

Stiri

Senzatia de foame: o bacterie din intestin ar putea reduce apetitul 2

26 noiembrie 2015
Share

Senzatiile de foame si satietate se pare ca ar fi controlate de catre bacterii intestinale care, la 20 de minute dupa ce mancati, produc proteine ce reduc pofta de mancare. Un studiu publicat in Cell Metabolism dezvaluie implicarea unei proteine bacteriene in ceea ce priveste nevoile organismului, in urma unui experiment realizat pe soareci de laborator.

Bacteriile din intestin

Cercetatorii au observat ca, la 20 de minute dupa masa, in urma consumului de nutrienti, bacteria E. coli prezenta in intestinul soarecilor producea proteine diferite fata de cele secretate inainte de masa. Intervalul de 20 de minute coincidea cu timpul necesar de care o persoana are nevoie pentru a incepe sa simta senzatia de satietate dupa ce a luat masa. Expertii au identificat o proteina care s-a dovedit a fi copia fidela a hormonului satietatii numit melanotropina. Proteina numita ClpB este produsa de catre anumite bacterii prezente in mod natural in intestin, cum ar fi E. coli. Microbiota intestinala produce proteine care pot fi prezente in sange pe termen mai lung si care modeleaza aceste circuite in creier.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Senzatia de foame: o bacterie din intestin ar putea reduce apetitul 2»:3.00/ 5 (4 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate