Revista care te menține sănătos

Știri

Prăjiturile, o amenințare deloc dulce pentru inimă

Mădălina Cristea; sursă: nbcnews.com
15 februarie 2023
Share
Prăjiturile, o amenințare deloc dulce pentru inimă

Valentine’s Day și Dragobetele sunt, cu siguranță, două motive în plus pentru a vă bucura persoana dragă cu bomboane de ciocolată sau o invitație la cofetărie. V-ați gândit vreodată că, de fapt, bunele dumneavoastră intenții s-ar putea să nu fie tocmai pe placul inimii partenerului/partenerei, la propriu?

Poate că oamenii de știință de la University of Oxford, Marea Britanie, University of Otago, Noua Zeelandă și Aarhus University, Danemarca, nu sunt experți în romantism, însă sunt specialiști în sănătatea cardiovasculară. Aceștia sugerează că alimentele bogate în zaharuri libere cresc riscul bolilor de inimă și al accidentului vascular cerebral. Concluzia a fost publicată recent în BMC Medicine.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar CardioVita, recomandat pentru reducerea oboselii şi menţinerea tensiunii arteriale în limite normale.

Cercetarea scoate în evidență faptul că adoptarea unei diete care conține o cantitate mare de zaharuri libere crește riscul bolilor cardiovasculare și al accidentului vascular cerebral. Din păcate, astfel de substanțe sunt adăugate frecvent de producători în alimente procesate, sucuri și siropuri.

În cadrul studiului, specialiștii au analizat obiceiurile alimentare a peste 100000 de persoane, cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani. Ulterior, cercetătorii au urmărit, timp de 9 ani, starea de sănătate a subiecților. Rezultatele indică faptul că fiecare creștere cu 5% a aportului total caloric al unei persoane, făcută prin intermediul zaharurile libere, a fost asociată cu un risc cu 6% mai mare de boli de inimă și cu un risc cu 10% mai mare de accident vascular cerebral.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar CardioSuport Naturalis, recomandat pentru îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare şi reducerea îmbătrânirii celulare.

zaharuri libere, prajituri, boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, prajituri, alimente procesate,

Unul dintre autorii studiului, Cody Watling doctorand la University of Oxford, atrage atenția asupra faptului că cele mai comune tipuri de zaharuri libere pe care participanții la studiu le-au consumat se găseau în produse conservate, precum gemuri sau dulcețuri, prăjituri, fursecuri, pateuri dulci și băuturi îndulcite. Zaharurile care există, în mod natural, în fructe și legume, nu sunt considerate zaharuri libere. Prin urmare, au fost excluse din analiză.

Alimente pe „placul” inimii

Subiecții care au prezentat cel mai mare risc de boli de inimă sau accident vascular cerebral au consumat aproximativ 95 de grame zaharuri libere pe zi sau 18% din aportul lor zilnic de calorii.

7 trucuri care reduc riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral

În același timp, specialiștii din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății atrag atenția de ceva timp că zaharurile libere nu ar trebui să constituie mai mult de 10% din totalul caloriilor zilnice.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.