Revista care te menține sănătos

Știri

Femeile care consumă zilnic băuturi îndulcite au un risc mai mare de boli cardiovasculare

Alin Claudiu Popescu; sursa: healthline.com
18 mai 2020
Share
Femeile care consumă zilnic băuturi îndulcite au un risc mai mare de boli cardiovasculare

Atenţie, doamnelor! Femeile care beau cel puţin o dată pe zi o băutură îndulcită cu zahăr au un risc cu peste 20% mai mare de a dezvolta o afecţiune cardiovasculară. Şi asta pentru că prea mult zahăr consumat zilnic poate duce la obezitate şi la niveluri ridicate de glucoză şi insulină în sânge, factori ce pot determina apariţia problemelor cardiovasculare.

Cercetarea a fost realizată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California, San Diego, SUA, şi publicată în Journal of the American Heart Association (Jurnalul Asocialţiei Americane a Inimii).

Nu depăşiţi şase linguriţe de zahăr pe zi

Cercetarea a avut loc pe mai mult de 100.000 de femei cu vârsta medie de 52 de ani, care nu au suferit niciodată un atac vascular cerebral (AVC), nu au avut boli ale inimii sau diabet. Interesant este că persoanele care consumau cele mai multe băuturi îndulcite aveau câteva caracteristici comune. Erau mai tinere, în general fumătoare, diagnosticate cu obezitate şi nu aveau o dietă bogată în proteine, grăsimi sănătoase, fructe şi legume. În continuare, studiul a arătat că femeile care consumau zilnic băuturi îndulcite cu zahăr aveau un risc cu 26% mai mare de a avea nevoie de proceduri precum angioplastia coronariană şi un risc cu 21% mai ridicat de a suferi un AVC decât femeile care nu consumau băuturi îndulcite.

Afecţiunile cardiovasculare în rândul reprezentantelor sexului frumos sunt mai complicat de diagnosticat, pentru că au simptome mai puţin evidente decât în cazul bărbaţilor. Pentru a reduce riscurile de complicaţii, Asociaţia Americană a Inimii recomandă ca o femeie să nu consume mai mult de 6 linguriţe de zahăr pe zi, aproximativ 25 g. Nu uitaţi că în acest calcul intră atât cafeaua de dimineaţă, dacă este îndulcită, sucurile, dar şi alimentele pe care le consumaţi zilnic. De aceea, este necesar să verificaţi cu atenţie etichetele produselor. Schimbarea stilului de viaţă, cu ajutorul unui nutriţionist, poate fi o soluţie optimă în cazul în care nu reuşiţi să faceţi faţă singure tentaţiilor dulci.

Nota pentru articolul «Femeile care consumă zilnic băuturi îndulcite au un risc mai mare de boli cardiovasculare»:5.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.