Revista care te menține sănătos

Știri

Lipsa somnului favorizeaza aparitia fibromialgiei

18 februarie 2014
Share

Prea putina odihna sau somnul de slaba calitate ar putea promova dezvoltarea fibromialgiei la varstnici. Cercetatorii de la Universitatea Keele din Staffordshire, Marea Britanie, au realizat un studiu pentru a intelege mai bine factorii de risc in ceea ce priveste dezvoltarea acestei maladii mai putin cunoscute si dureroase. Pentru studiu, 4.326 de persoane, cu varste peste 50 de ani, au fost urmarite de-a lungul unei perioade de 2 ani de zile.

1.562 de oameni nu suferea de niciun fel de durere generalizata la inceputul studiului, iar 2.764 resimteau dureri lejere. Pentru a identifica factorii de dezvoltare ai fibromialgiei, expertii au analizat nivelul de durere resimtit, sanatatea fizica si psihica si modul de viata. Rezultatele indica faptul ca problemele in ceea ce priveste somnul sunt asociate unui risc crescut de a dezvolta o durere generalizata sau fibromialgie. Fibromialgia este, de fapt, o afectiune medicala cronica, caracterizata printr-o durere difuza si aparitia unei sensibilitati in muschi, tendoane, ligamente etc.

Ruxandra Raica

Sursa: topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.