Revista care te mentine sanatos

Stiri

Ce plante ornamentale reprezinta un pericol pentru copii?

7 decembrie 2012
Share

Mare atentie la plantele ornamentale! Pe piata sunt zeci de specii otravitoare vandute „la liber”. De exemplu, cele mai controversate sunt cele din specia Difenbachia, originare din tarile tropicale.

Ingerate de copii sau chiar de animale, acestea pot duce la inflamatii, convulsii, probleme digestive si chiar deces. Insa trebuie sa fiti cu bagare de seama si cand vine vorba de colocasia, filodendron, leandru, iedera, crinul-pacii, anumite specii de aloe, dar si banalul ficus.

Spre exemplu, floarea flamingo poate provoca arsuri si dureri la nivelul gurii si gatului, raguseala sau probleme digestive. Azaleea poate irita pielea si produce intoxicatii mortale, iritatii stomacale, dureri abdominale, tulburari de ritm cardiac, convulsii sau chiar coma daca este consumata. Chiar si craciunita, planta cu frunze rosii, celebra in aceasta perioada, este otravitoare. Ea poate irita pielea, provoaca alergii si arsuri digestive.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Ce plante ornamentale reprezinta un pericol pentru copii?»:4.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate