Revista care te mentine sanatos

Stiri

Distonia, o boala prea putin cunoscuta

5 februarie 2014
Share

Distonia face parte din grupul afectiunilor legate de miscarile involuntare. Mai exact, pacientii cu aceasta problema prezinta contractii musculare involuntare, ceea ce poate deveni suparator, pentru ca apare miscarea nedorita a diferitelor segmente ale corpului (cap, membre).

 

In ceea ce priveste datele statistice, media la nivel european ar fi de 150 de cazuri la un milion de locuitori, ceea ce ar insemna o prevalenta de circa 3.000 de cazuri pe teritoriul Romaniei, potrivit conf. univ. dr. Bogdan Popescu. Dintre aceste cazuri, unele sunt forme usoare, caci nu toate distoniile declanseaza acelasi grad de invaliditate. Distonia nu tine cont de varsta sau sex. „Nu este o diferenta semnificativa, distonie pot face si femeile si barbatii”, a mai spus specialistul.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Distonia, o boala prea putin cunoscuta»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate