Revista care te mentine sanatos

Stiri

Dezechilibrul hormonal, cea mai frecventa cauza a nivelului ridicat de calciu

15 mai 2013
Share

De obicei, un nivel ridicat de calciu in sange poate fi consecinta unui hiperparatiroidism, o boala de multe ori trecuta cu vederea, dar care afecteaza tot mai multe femei de varsta a doua. Hiperparatiroidismul rezulta dintr-o activitate crescuta a glandelor paratiroide si are ca simptome pierderea masei osoase, oboseala si depresia. Aceasta poate fi trecuta cu vederea multi ani, dar este foarte frecventa la femeile peste 50 de ani.

Cele patru glande paratiroide, situate la nivelul gatului, langa tiroida, au rolul de a regla nivelul calciului din organism. Cand una dintre ele nu functioneaza bine, se produce un dezechilibru, producand eliminarea calciului din oase si, in timp, acest lucru duce la aparitia osteoporozei, iar un nivel crescut de calciu poate duce la aparitia pietrelor la rinichi.

 

Roxana Mateescu

Sursa: Sciencedaily.com

Nota pentru articolul «Dezechilibrul hormonal, cea mai frecventa cauza a nivelului ridicat de calciu»:3.00/ 5 (5 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate