Revista care te mentine sanatos

Stiri

Insuficienta cardiaca, tratata cu ajutorul celulelor stem?

28 noiembrie 2011
Share

Un nou studiu arata ca tratamentul cu celule stem poate imbunatati in mod semnificativ  functiile inimii in ceea ce ii priveste pe pacientii cu insuficienta cardiaca. Insuficienta cardiaca apare in momentul in care muschiul inimii nu mai pompeaza cantitatea de sange necesara organismului. Cea mai comuna cauza a insuficientei cardiace este de obicei infarctul miocardic, care distruge o parte din tesutul muscular, esential batailor normale ale inimii.

Pentru a realiza aceasta cercetare, pacientilor li s-au injectat celule stem adulte, recoltate chiar din muschiul inimii (celule stem cardiace), acestea contribuind la mentinerea si repararea tesuturilor in care se intalnesc. Medicii au masurat apoi capacitatea inimii de a pompa sange, iar in urma rezultatelor, s-a observat o imbunatatire semnificativa a starii pacientilor.

In urma infarctului miocardic, terapia poate reduce zona de necroza cardiaca dupa aproximativ un an de zile cu pana la 30%, ceea ce inseamna ca se recupereaza o portiune foarte mare din tesut.

Datorita rigurozitatii si calitatii studiului, se pare ca tratamentul cu celule stem cardiace este intr-adevar o tehnica ce ar putea avea rezultate extrem de bune pentru persoanele care sufera de insuficienta cardiaca.

Ruxandra Raica

Sursa: www.voanews.com

Nota pentru articolul «Insuficienta cardiaca, tratata cu ajutorul celulelor stem?»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate