Ganditi-va de doua ori inainte sa mai lasati carnea pe gratar in momentul in care este aproape gata. Daca este prea pregatita, poate dauna sanatatii. Cercetatorii de la Insitutul Norvegian de Sanatate Publica au descoperit ca oamenii au, in anumite parti ale corpului, unele enzime numite: sulfotransferaze (sult). Problema este ca aceste enzime pot transforma substantele mai putin daunatoare in unele cancerigene.
Specialistii au facut studii pe soareci pentru a vedea daca exista intr-adevar un risc. Rezultatul a fost ca tumorile intestinale au crescut de la 31 la 80% in randul animalelor care au consumat carne aproape arsa timp indelungat.
Cristina Ionescu
Sursa: Daily Mail
2.00/ 5 (3 voturi)
Articole din aceeasi categorie
Știri
Temperaturile ridicate favorizeaza aparitia pietrelor la rinichi
Știri
O noua speranta pentru pacientii aflati in coma
Știri
Clinica Vascul Arte – tratamentul cu laser si vapori al varicelor
Știri
Tu ce-ai face cu 1.000 de euro in plus pe an?
Știri
Genele detin secretul imbatranirii pielii odata cu varsta
Știri
Roz, lumina sperantei in lupta impotriva cancerului la san
Știri
Un test de sange ar putea indica sensibilitatea bebelusului la raceli
Știri
Test de memorie ce detecteaza Alzheimer
Știri
Depresia postnatală poate dura până la trei ani
Articole din aceeasi categorie
Știri
Temperaturile ridicate favorizeaza aparitia pietrelor la rinichi

Știri
O noua speranta pentru pacientii aflati in coma

Știri
Clinica Vascul Arte – tratamentul cu laser si vapori al varicelor

Știri
Tu ce-ai face cu 1.000 de euro in plus pe an?

Știri
Genele detin secretul imbatranirii pielii odata cu varsta

Știri
Roz, lumina sperantei in lupta impotriva cancerului la san

Știri
Un test de sange ar putea indica sensibilitatea bebelusului la raceli

Știri
Test de memorie ce detecteaza Alzheimer

Știri
Depresia postnatală poate dura până la trei ani
