Revista care te menține sănătos

Știri

Ceasul de mana care ar putea preveni arsurile solare

25 martie 2014
Share

Un nou gadget ar putea masura nivelul expunerii la ultraviolete, anuntand persoana in cauza in ceea ce priveste riscul de a suferi arsuri la nivelul pielii, luand in considerare si importanta vitaminei D. Gagdetul a fost cumva creat pentru a demonta utilizarea cremelor cu protectie solara ce feresc pielea de efectele razelor UV, insa in acelasi timp pielea nu mai poate „absorbi” aceste raze care ajuta la procesul de sinteza al vitaminei mentionate.

Unii experti se tem ca astfel de creme au cauzat un deficit la nivel mondial.

Expertii spera ca acest gadget, care este de fapt un ceas de mana, ii va ajuta pe oameni sa treaca peste problema deficitului de vitamina D. Pe o scara de la 1 la 11, gadgetul estimeaza sensibilitatea pielii. Ledul cu care este dotat se aprinde pe masura ca expunerea la razele UV creste. Atunci cand trebuie sa plecati de la soare, ledul incepe sa lumineze intermitent. Vitamina D este importanta in gestionarea nivelului de calciu al organismului si in mentinerea oaselor sanatoase. Tocmai de aceea, nivelul de vitamina D are efect asupra cancerului de san, artritei si diabetului. Versiunea deja existenta costa 50 de dolari, insa se asteapta o noua versiune care va avea si bluetooth, mai usor de conectat la un smartphone.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.