Revista care te mentine sanatos

Stiri

Ceasul de mana care ar putea preveni arsurile solare

25 martie 2014
Share

Un nou gadget ar putea masura nivelul expunerii la ultraviolete, anuntand persoana in cauza in ceea ce priveste riscul de a suferi arsuri la nivelul pielii, luand in considerare si importanta vitaminei D. Gagdetul a fost cumva creat pentru a demonta utilizarea cremelor cu protectie solara ce feresc pielea de efectele razelor UV, insa in acelasi timp pielea nu mai poate „absorbi” aceste raze care ajuta la procesul de sinteza al vitaminei mentionate.

Unii experti se tem ca astfel de creme au cauzat un deficit la nivel mondial.

Expertii spera ca acest gadget, care este de fapt un ceas de mana, ii va ajuta pe oameni sa treaca peste problema deficitului de vitamina D. Pe o scara de la 1 la 11, gadgetul estimeaza sensibilitatea pielii. Ledul cu care este dotat se aprinde pe masura ca expunerea la razele UV creste. Atunci cand trebuie sa plecati de la soare, ledul incepe sa lumineze intermitent. Vitamina D este importanta in gestionarea nivelului de calciu al organismului si in mentinerea oaselor sanatoase. Tocmai de aceea, nivelul de vitamina D are efect asupra cancerului de san, artritei si diabetului. Versiunea deja existenta costa 50 de dolari, insa se asteapta o noua versiune care va avea si bluetooth, mai usor de conectat la un smartphone.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Ceasul de mana care ar putea preveni arsurile solare»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate