Revista care te menține sănătos

Știri

Cancerul de prostata, speranta de tratament

18 aprilie 2014
Share

Persoanele care sufera de cancer de prostata au acum o speranta. Pacientii Spitalului Edouard Herriot din Lyon sunt primii care beneficiaza de o tehnica ce poate lupta impotriva tumorilor. Tehnica se bazeaza pe ultrasunete focalizate de intensitate inalta. Tumoarea este reperata de catre chirurgi prin intermediul imagisticii prin rezonanta magnetica. Imaginile obtinute sunt transmise catre aparatul Focal One care se suprapune ecografiei 3D.

Cu ajutorul rezonantei magnetice, ultrasunetelor si ecografiei 3D, rezultatul poate fi unul de succes. Astfel, chirurgii se pot concentra mai bine asupra tumorii, pot delimita zona si apoi pot actiona in mod direct. Printr-o operatie simpla ce poate dura intre 20 de minute si 2 ore si doar cu anestezie locala, tumoarea va putea fi eliminata. Ultrasunetele prezinta mai putine efecte secundare fata de radioterapie sau fata de celelalte tehnici utilizate pentru a trata cancerul de prostata.

 

Ruxandra Raica
Sursa: topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.