Revista care te mentine sanatos

Stiri

S-a descoperit un nou ligament al genunchiului

5 decembrie 2013
Share

Ligamentul anterolateral a fost descoperit de catre doi chirurgi belgieni, dupa ce au inceput sa investigheze complicatiile post-tratament la pacientii care au suferit rupturi ale ligamentului anterior incrucisat. Astfel, cei doi experti au analizat 41 de genunchi ale cadavrelor donate in scopul investigarii si au descoperit ca, intr-adevar, ipoteza aparuta in anul 1879 si inaintata de catre un medic francez este adevarata.

Se presupune ca acest ligament ar fi prezent la 97% dintre oameni. Astfel, durerile care apar chiar si dupa tratamentul rupturii ligamentului anterior incrucisat sunt cauzate de ligamentul nou descoperit. Medicii belgieni doresc sa dezvolte o noua tehnica pentru a trata leziunile acestui ligament. Iata, inca o data, ca organismul ne surprinde si ne „arata” ca nu ii cunoastem toate secretele.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail

Nota pentru articolul «S-a descoperit un nou ligament al genunchiului»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate