Revista care te mentine sanatos

Stiri

A fost implantat primul ochi bionic

17 octombrie 2012
Share

Domeniul delicat al implanturilor de organe artificiale a atins un nou apogeu: implantarea pe cale chirurgicala a unui prim prototip de ochi robotic, numit si „pre bionic”. Interventia a fost facuta unei femei care suferea de orbire determinata de o afectiune ereditara (o boala degenerativa a ochiului, numita retinita pigmentara).

Ochiul artificial contine un numar de 24 de electrozi miniaturali care trimit impulsuri electrice ce stimuleaza celulele nervoase ale ochiului pacientei, care a inceput sa vada. „Echipa noastra urmareste in special consistenta formelor, stralucirea, marimea si pozitia flash-urilor pentru a determina astfel modul in care creierul interpreteaza informatiile”, explica Rob Sheperd, director al Bionic Institute, unul dintre forurile stiintifice implicat in experiment.

Mai mult, in prezent cercetatorii lucreaza la un dispozitiv „wide view”, cu 98 de electrozi, mult mai performant.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «A fost implantat primul ochi bionic»:3.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate