Revista care te mentine sanatos

Stiri

Coplata, obligatorie de la 1 martie doar pentru spitale

6 februarie 2013
Share

Conform negocierilor cu FMI, coplata va fi introdusa in sistemul sanitar din Romania incepand cu data de 1 martie. Nivelul acesteia va fi de maximum 10 lei – suma exacta urmand a fi stabilita de managerii spitalelor – si se percepe o singura data, la externare.

Exceptie de la regula fac insa cazurile internate prin serviciile de urgenta, bolnavii din sectiile de ingrijiri paliative si psihiatrie, serviciile spitalicesti dispuse pe timpul judecarii sau urmaririi penale ori serviciile acordate pacientilor care necesita spitalizare de lunga durata (360 de zile) – care vor fi scutiti de la plata acestei taxe. Potrivit legii, sunt scutiti de la plata coplatii si copiii cu varste de pana la 18 ani si tinerii intre 18 si 26 de ani, daca sunt elevi ori studenti.

Primul ministru Victor Ponta a declarat ca prin introducerea acestei taxe se urmareste cresterea interesului spitalelor de a trata pacientii in ambulatoriu, si nu in spital, prin internare.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Coplata, obligatorie de la 1 martie doar pentru spitale»:4.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate