Revista care te menține sănătos

Știri

Telefoanele mobile produc iritatii ale pielii

1 noiembrie 2008
Share

Utilizatorii de telefonie mobila pot dezvolta iritatii la nivelul fetei si al urechilor, a aratat un studiu realizat de Asociatia Britanica de Dermatologie. Acestea sunt cauzate de o reactie alergica la nichel, material folosit in realizarea acestor dispozitive.

Alergia la nichel este cel mai des intalnita dermatita de contact din Marea Britanie, afectand aproximativ 30% din populatie. Atentia catre acest fenomen a fost atrasa in momentul in care au fost publicate mai multe studii de specialitate in care pacientii prezentau iritatii la nivelul fetei si urechii, aparent inexplicabile.
Asociatia Britanica de Dermatologie sfatuieste populatia sa consulte un medic dermatolog in conditiile in care prezinta orice iritatie ce poate fi legata de folosirea excesiva a telefoanelor mobile. Mai mult, cei care au in istoricul lor alte cazuri de dermatite la contactul cu metalele (curele, cercei) sunt mai predispusi la astfel de reactii in prezenta nichelului.

Sursa: http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7673589.stm

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.