Revista care te mentine sanatos

Stiri

Leneveala din weekend, inamicul creierului

8 octombrie 2013
Share

O ora sau doua in plus de leneveala in pat ar putea face weekendurile speciale, insa potrivit unui studiu, prea multe astfel de momente accelereaza pierderea memoriei, crescand astfel riscul de dementa. La aceasta concluzie au ajuns si expertii care au realizat un studiu pe 2.700 de persoane cu varste intre 60 si 70 de ani.

La inceputul studiului oamenii au fost examinati cu ajutorul unui test ce evalua schimbarile in ceea ce priveste functionarea creierului.

49% dintre participanti dormeau intre 6 si 8 ore pe noapte, in timp ce 40% dormeau mai mult de 9 ore pe noapte. La sfarsitul studiului s-a observat ca declinul in ceea ce priveste functia cerebrala era mult accentuat, aproape dublu in cazul persoanelor care dormeau 9 ore. Se pare ca durata somnului se afla in stransa legatura cu sanatatea cognitiva.

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Leneveala din weekend, inamicul creierului»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate