Revista care te mentine sanatos

Stiri

Sosetele inteligente care monitorizeaza sanatatea picioarelor

14 noiembrie 2016
Share

Persoanele care sufera de diabet ar trebui sa stie ca, in cazul ranilor la nivelul membrelor inferioare, circulatia sangvina deficitara si lipsa aportului de oxigen ar putea complica procesul de cicatrizare. In consecinta, o simpla lovitura se poate infecta, conducand la ulcer in piciorul diabetic, o complicatie destul de grava. Aceasta complicatie ar putea conduce la cangrena, respectiv amputatie.

Senzori incorporati in materialul textil

Pentru a reduce acest risc, americanii au inventat sosetele inteligente care, odata incaltate, monitorizeaza „starea de sanatate” a picioarelor. In plus, senzorii incorporati in materialul textil al sosetelor transmit in timp real temperatura corpului. Apoi, datele sunt transferate catre o aplicatie ce poate fi accesata de pe smartphone. Utilizatorul va primi notificari cu privire la starea fizica a membrelor inferioare. In cazul in care apar rani, bataturi, persoana in cauza va primi o alerta, astfel incat sa ceara in cel mai scurt timp ajutor de specialitate.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Sosetele inteligente care monitorizeaza sanatatea picioarelor»:3.80/ 5 (5 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate