Revista care te menține sănătos

Știri

Femeile tinere insarcinate, risc de AVC

28 octombrie 2016
Share

Cercetatorii din cadrul departamentului de neurologie al Universitatii Columbia din Statele Unite au realizat un studiu pentru a demonstra ca femeile tinere insarcinate prezinta risc de accident vascular cerebral, din cauza unor patologii precum diabetul gestational sau hipertensiunea arteriala. Putine studii au analizat incidenta riscului de accident vascular cerebral la femeile insarcinate.

Risc de AVC

Specialistii au analizat datele femeilor spitalizate cu AVC in New York intre anii 2003 si 2012. Apoi au analizat si incidenta AVC-ului pe grupele de varsta 12-24 de ani, 25-34 de ani, 35-44 de ani si 45-54 de ani. Printre acestea existau si femei insarcinate. Echipa de experti a constatat astfel ca incidenta AVC-ului creste odata cu varsta. In acelasi timp, s-a evaluat si riscul de accident cerebral in cazul femeilor insarcinate si s-a constatat ca femeile gravide sub 35 de ani prezinta un risc de doua ori mai mare de a suferi un accident vascular cerebral. Cercetatorii sustin ca datele trebuie interpretate cu precautie, deoarece sunt necesare cercetari suplimentare pentru a intelege mai bine factorii de risc.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Femeile tinere insarcinate, risc de AVC»:5.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.