Revista care te menține sănătos

Știri

Aparatul RMN pentru bebelusii nascuti prematur

25 ianuarie 2017
Share

Medicii britanici de la spitalul Hallamshire Royal din Sheffield, Marea Britanie, testeaza cel mai mic aparat RMN din lume, ca parte a unui proiect de cercetare realizat de catre expertii Universitatii din Sheffield, cu privire la avantajele unui astfel de aparat intr-o sectie de nou-nascuti.

Dimensiunea sa (aproximativ cat a unei masini de spalat) permite medicilor instalarea aparatului in apropierea saloanelor de terapie intensiva, acolo unde sunt ingrijiti si bebelusii nascuti prematur.

Unele zone din creier nu pot fi explorate

Printre principalele motive ale lipsei aparatelor de RMN din sectiile de neonatologie se numara si faptul ca echipamentele sunt adesea voluminoase. In mod obisnuit, neonatologii recurg la ecografia craniana pentru a observa daca la creierul unui bebelus prematur exista anomalii. Insa, din cauza pozitiei fontanelei, unele zone nu pot fi explorate. Marele avantaj al investigatiei RMN este acela ca poate detecta un numar mai mare de anomalii cerebrale, in special pe cele care apar din cauza lipsei de oxigen sau a aprovizionarii cu sange. Pentru a proiecta aparatul, expertii au avut nevoie de 12 ani, adaptandu-l la dimensiunile potrivite pentru copiii nascuti prematur.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Aparatul RMN pentru bebelusii nascuti prematur»:3.00/ 5 (4 voturi)
#tags   \   , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate