Revista care te menține sănătos

Știri

Primul tratament personalizat pentru cancerul de prostata

6 martie 2018
Share
Primul tratament personalizat pentru cancerul de prostata

Un studiu global care introduce, pentru prima data, notiunea de medicina personalizata in tratarea cancerului de prostata ar putea salva viata a milioane de barbati. Mai precis, autorii studiului spun ca aproximativ o treime dintre pacientii cu cancer de prostata avansat ar putea fi salvati de noua clasa de medicamente.

Noul tratament, care se afla in faza de studiu clinic pe 350 de pacienti cu cancer de prostata, a fost realizat de Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra, Marea Britanie. Fata de tratamentele clasice, precum chimioterapie si terapie cu hormoni, noul medicament se bazeaza pe compozitia genetica a fiecarei persoane in parte. Tratamentul are la baza inhibitorii PARP, iar medicamentul este in teste clinice si pentru cancerul de san si cel ovarian.

Tratamentul distruge celulele canceroase si nu le afecteaza pe cele sanatoase

Chiar daca informatiile erau extrem de promitatoare, companiile farmaceutice au fost interesate doar de sustinerea testelor pentru cancerul de san si cel ovarian, spune prof. dr. Johann de Bono, cel care a descoperit faptul ca inhibitorii PARP pot fi folositi la tratarea a trei tipuri de cancer. In final, cercetarea clinica pe cei 350 de pacienti a primit finantarea necesara datorita Institutului de Cercetare a Cancerului din Londra si miscarii globale Movember.

Un mare avantaj al tratamentului personalizat este acela ca ataca doar celulele canceroase, neafectandu-le pe cele sanatoase, spun specialistii. Pana in acest moment au fost recrutati pentru faza a treia a testarilor clinice 150 de pacienti dintre cei 350 programati. Datele preliminare preconizeaza ca faza a treia ar trebui sa se termine in 2020, moment in care vom afla daca tratamentul de medicina personalizata pentru tratarea cancerului de prostata este viabil.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.