Revista care te mentine sanatos

Stiri

Va uscati rufele intr-o incapere inchisa? Iata la ce riscuri va expuneti

5 noiembrie 2012
Share

Uscatul hainelor intr-o camera inchisa si nu intr-un spatiu aerisit, precum un balcon, creste nivelul de umiditate din casa cu pana la 30% in zilele in care se spala. Cercetatorii sunt de parere ca, pentru uscarea hainelor, este nevoie de un spatiu special destinat.

Odata cu venirea anotimpului rece, foarte multe persoane aleg sa isi usuce hainele in casa, pe calorifere, in loc sa le puna la uscat in spatii deschise.

Acest lucru ar putea cauza insa probleme de sanatate, mai ales persoanelor care sufera de astm sau de alergii.

Cercetatorii spun ca nivelul ridicat de acarieni duce la aparitia sporilor de mucegai si reduce calitatea aerului din interiorul unei incaperi. Mucegaiul este o forma de ciuperca ce apare in locurile unde se creeaza umiditate in aer, in special langa masina de spalat rufe, masina de spalat vase etc. Mucegaiul poate provoca reactii, precum astmul bronsic, iar simptomele unei posibile probleme ce include mucegaiul presupun aparitia tusei, oboseala constanta, ochi iritati, piele iritata, greata.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Va uscati rufele intr-o incapere inchisa? Iata la ce riscuri va expuneti»:4.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate