Revista care te menține sănătos

Știri

Privitul la televizor ar putea afecta structura creierului copiilor

27 ianuarie 2014
Share

Privitul prea mult timp la televizor ar putea provoca modificari daunatoare in ceea ce priveste structura creierului unui copil, potrivit unui studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea Tohoku, din Japonia. Cu cat mai mult stau cei mici in fata televizorului, cu atat mai severe pot fi modificarile. In momentul in care cei mici se uita la televizor, dezvoltarea neurocognitiva le este afectata.

In cadrul studiului, cercetatorii au descoperit ca, cu cat copiii petreceau mai mult timp in fata televizorului, cu atat materia gri din cortexul frontopolar (regiunea anterioara lobului frontal) al acestora crestea. Si, in timp ce acest lucru poate parea unul bun, un IQ mai mare si inteligenta verbala au fost asociate cu un cortex frontopolar mai subtire. Modificarile neurologice asociate cu privitul la televizor sunt aceleasi atat in randul fetelor, cat si in randul baietilor. Asadar, privitul la televizor ar putea dauna zonei creierului asociata cu abilitatile intelectuale.

 

Ruxandra Raica
Sursa: naturalnews.com

Nota pentru articolul «Privitul la televizor ar putea afecta structura creierului copiilor»:3.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.