Revista care te mentine sanatos

Stiri

Privitul la televizor ar putea afecta structura creierului copiilor

27 ianuarie 2014
Share

Privitul prea mult timp la televizor ar putea provoca modificari daunatoare in ceea ce priveste structura creierului unui copil, potrivit unui studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea Tohoku, din Japonia. Cu cat mai mult stau cei mici in fata televizorului, cu atat mai severe pot fi modificarile. In momentul in care cei mici se uita la televizor, dezvoltarea neurocognitiva le este afectata.

In cadrul studiului, cercetatorii au descoperit ca, cu cat copiii petreceau mai mult timp in fata televizorului, cu atat materia gri din cortexul frontopolar (regiunea anterioara lobului frontal) al acestora crestea. Si, in timp ce acest lucru poate parea unul bun, un IQ mai mare si inteligenta verbala au fost asociate cu un cortex frontopolar mai subtire. Modificarile neurologice asociate cu privitul la televizor sunt aceleasi atat in randul fetelor, cat si in randul baietilor. Asadar, privitul la televizor ar putea dauna zonei creierului asociata cu abilitatile intelectuale.

 

Ruxandra Raica
Sursa: naturalnews.com

Nota pentru articolul «Privitul la televizor ar putea afecta structura creierului copiilor»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate