Revista care te menține sănătos

Știri

A fost inaugurat primul centru de diagnoza si interventie in autism

2 decembrie 2013
Share

Primul Centru de Diagnoza precoce si interventie timpurie in autism din Romania (Centrul HelpAutism) a fost inaugurat in capitala la sfarsitul lunii noiembrie 2013. Renovat si utilat cu sprijinul Fundatiei Enel Cuore, centrul are ca si obiectiv cresterea gradului de recuperare a copiilor diagnosticati cu autism si sporirea sanselor acestora pentru integrare sociala.

Mai exact, in Centrul HelpAutism, 25 de copii cu tulburare de spectru autist vor beneficia zilnic, in mod gratuit, de interventie timpurie, iar un numar nelimitat de copii cu varsta cuprinsa intre 1 si 4 ani vor beneficia de servicii de diagnoza precoce prin aplicarea testelor internationale in autism ADOS si ADI-R. De asemenea, specialistii care lucreaza in centru vor oferi evaluari psihologice complexe insotite de un plan de interventie individualizat, dar si servicii gratuite de consiliere psihologica adresate membrilor familiei.

 

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.