Revista care te mentine sanatos

Stiri

O proteina, responsabila de metastazele cerebrale?

10 ianuarie 2014
Share

Cercetatorii de la Universitatea Wisconsin-Madison, Statele Unite ale Americii, au descoperit ca o proteina (alpha B-crystallin)ar putea fi responsabila de metastaza cerebrala in ceea ce priveste pacientele cu cancer de san. Altfel spus, in prezenta acestei proteine, celulele canceroase sunt impinse sa migreze de la glandele mamare catre creier.

De fapt, celulele canceroase utilizeaza aceasta proteina pentru a se fixa pe celulele endoteliale aflate pe peretii interiori ai tuturor vaselor de sange.

Proteina in cauza ar ajuta celulele tumorale sa traverseze bariera hemato-encefalica.Aceasta, in mod normal, le impiedica, la fel cum impiedica si alte molecule sa patrunda in creier. Odata celulele canceroase ajunse la creier, apar metastazele. Deocamdata, inhibitorul acestei proteine nu este cunoscut.

Ruxandra Raica

Sursa: topsante.com

Nota pentru articolul «O proteina, responsabila de metastazele cerebrale?»:2.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate