Revista care te menține sănătos

Știri

„Hormonul dragostei” ar putea avea aceleasi efecte precum alcoolul

28 mai 2015
Share

Oxitocina, numita si „hormonul dragostei”, ar putea avea efecte similare cu cele ale alcoolului, atat cu cele pozitive, cat si cu acelea negative.

Potrivit unui studiu realizat de catre expertii de la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie, si publicat in Neuroscience and Biobehavioral Review, oxitocina – hormonul dragostei, al placerii si al legaturilor sociale, ar putea avea acelasi efect pe care il are si alcoolul asupra creierului, iar expertii sustin ca asemanarile sunt izbitoare. Acest hormon ii ajuta pe oameni sa prinda incredere in ei si sa fie mai generosi. Dar, la fel ca in cazul alcoolului, poate conduce si la aparitia agresivitatii.

Oxitocina si urmarile sale

Potrivit autorului studiului, aceasta descoperire ne-ar putea ajuta sa luptam impotriva fricilor pe care le avem, sa combatem stresul in timpul unui interviu de angajare sau sa ne controlam emotiile la prima intalnire. Cu ajutorul unui spray pe baza de oxitocina, am putea scapa de anxietate. Dar cum exista si reversul medaliei, aportul de oxitocina ar putea avea si urmari neplacute, provocand reactii agresive, de gelozie, comportament periculos etc. Cercetatorii continua sa descopere noi informatii despre acest hormon. Recent, expertii japonezi au descoperit ca oxitocina ar putea ajuta persoanele cu autism sa inteleaga emotiile si expresiile faciale.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.