Revista care te menține sănătos

Știri

Risc crescut de anxietate si depresie in cazul femeilor care sufera o criza cardiaca

22 octombrie 2014
Share

Potrivit cercetatorilor lituanieni, femeile sunt mai expuse riscului de a suferi de depresie sau anxietate in urma unei crize cardiace. Anxietatea si depresia postinfarct sunt mult mai comune in cazul femeilor sau barbatilor.

Acest nou studiu a fost prezentat in cadrul reuniunii anuale a Societatii Europene de Cardiologie. Oamenii de stiinta au analizat 160 de pacienti dupa ce acestia suferisera o criza cardiaca. Pacientii au fost interogati in legatura cu atacul cardiac, dar s-au colectat si date precum varsta, starea civila si starea mentala in care se aflau. De asemenea, au adunat date cu privire la tensiunea arteriala, diabet, fumat sau frecventa exercitiilor fizice. Apoi, expertii au analizat nivelul de anxietate si depresie.

 

Riscul de depresie, mai crescut la femei

S-a descoperit ca 25% dintre pacienti sufereau de depresie, iar 28,2% dintre ei recurgeau deja la antidepresive. Un lucru uimitor este, insa, diferenta dintre femei si barbati. Barbatii prezentau un scor in ceea ce priveste depresia de 6,87, spre deosebire de 8,66 in cazul femeilor. Cat despre starea de anxietate, scorul era de 7,18 la barbati si 8,20 la femei, pe o scara de la 0 la 10. Aceste rezultate indica clar faptul ca femeile prezinta un risc mai mare de a suferi de depresie in urma unei probleme cardiace, spre deosebire de barbati. In plus, specialistii sustin ca pacientii care sunt depresivi dupa o criza cardiaca au de sase ori mai multe sanse de a deceda in primele sase luni, fata de persoanele care nu sunt depresive.

 

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Risc crescut de anxietate si depresie in cazul femeilor care sufera o criza cardiaca»:3.33/ 5 (3 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.