Revista care te mentine sanatos

Stiri

Membrana 3D care ajuta inima sa functioneze pentru totdeauna

6 martie 2014
Share

Oamenii de stiinta au creat cu ajutorul unei imprimante 3D o membrana externa care poate, in mod virtual, sa ajute inima sa bata la nesfarsit. Membrana subtire este elastica, proiectata sa se intinda in jurul inimii precum o manusa, dotata cu electrozi mici care monitorizeaza functia cardiaca. Conceptul a fost prima data prezentat pe inima unui iepure. Studiul, care a fost publicat in jurnalul Nature, ar putea ajuta impotriva unui posibil atac de cord.

Expertii de la Universitatile Illinois si Washington spera ca descoperirea sa fie disponibila pentru oameni in 10-15 ani. Expertii au montat perfect membrana pe inima iepurelui, asta dupa o scanare anterioara a suprafetei inimii cu ajutorul unor computere. Senzorii urmaresc miscarea tesutului, utilizand semnalele sistemului nervos, regland astfel bataile inimii. Metodologia permite dispozitivului sa mentina bataile inimii chiar si atunci cand se produce un atac de cord sau cand apare aritmia.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Membrana 3D care ajuta inima sa functioneze pentru totdeauna»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate