Revista care te menține sănătos

Știri

Urechea muzicala absoluta, efect secundar al unui medicament impotriva epilepsiei

10 ianuarie 2014
Share

Un studiu realizat de cercetatorii internationali sugereaza ca o molecula prezenta intr-un medicament antiepileptic ar putea duce la capacitatea sporita de a identifica notele muzicale. Desi comunitatea stiintifica sustine faptul ca urechea muzicala absoluta reprezinta un talent ce poate fi perfectionat numai prin stimulare muzicala inaintea varstei de sapte ani, studiul demonstreaza contrariul.

Conform cercetarii, un medicament utilizat pentru a trata epilepsia, ce contine molecula in cauza, reda creierului adultului capacitatea de a se modifica si de a deveni mai tanar, astfel incat sa dobandeasca abilitati care ar fi imposibil de dobandit mai tarziu de perioada copilariei. Dupa realizarea experimentelor pe soarecii de laborator, cercetatorii au efectuat noi teste pe oameni. Rezultatele inregistrate au fost semnificativ mai bune. Si nu este vorba numai despre competentele muzicale. Prin modificarea plasticitatii creierului, oamenii s-ar putea alege si cu alte competente limitate la perioada copilariei.

Ruxandra Raica

Sursa: topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.