Revista care te menține sănătos

Știri

Doua cesti de ciocolata calda pe zi previn dementa

13 august 2013
Share

Oamenii de stiinta sustin ca doua cesti de ciocolata calda pe zi ar putea tine la distanta dementa, cel putin in cazul persoanelor in varsta. Acest gest se pare ca ar putea stimula memoria cu aproape o treime. Se crede ca este vorba de capacitatea ciocolatei de a stimula circulatia sangelui. Cum anumite zone ale creierului au nevoie de mai multa energie pentru a-si completa sarcinile, acestea necesita in acelasi timp si un flux de sange mai mare.

Aceasta relatie, numita cuplaj neurovascular, ar putea juca un rol deosebit de important in boli precum Alzheimer.

In acest studiu au fost antrenati 60 de voluntari cu varsta de aproximativ 73 de ani, care nu sufereau de dementa. Fiecare voluntar a baut doua cesti de ciocolata calda pe zi timp de o luna si nu a mai consumat deloc ciocolata. Au fost examinate atat abilitatile de gandire, cat si memoria si s-a observat ca la o treime dintre participanti aceste abilitati s-au imbunatatit, cel putin in cazul celor care au experimentat probleme in ceea ce priveste fluxul de sange la inceputul studiului. Studii anterioare au demonstrat ca ciocolata neagra are un efect protector impotriva hipertensiunii arteriale si riscului de diabet. Expertii afirma ca dementa este una dintre cele mai mari provocari medicale si este foarte important sa se incerce prevenirea acestei afectiuni.

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.