Revista care te menține sănătos

Știri

Privitul la televizor incetineste activitatea creierului

4 decembrie 2015
Share

Un studiu publicat in JAMA Psychiatry a urmarit 25 de indivizi pe o perioada de 25 de ani si a analizat indeaproape programul pe care acestia il aveau, inclusiv timpul petrecut in fata televizorului si importanta pe care o acordau miscarii fizice. Oamenii de stiinta trag un semnal de alarma in ceea ce priveste efectele unei vieti sedentare si implicatiile asupra starii de sanatate. Pe de alta parte, persoanele active din punct de vedere fizic traiesc mai mult si sunt mai putin predispuse la depresie. In plus, activitatea fizica ajuta la mentinerea functiilor cognitive.

Faceti miscare!

Rezultatele studiului arata ca persoanele care stau mai mult in fata televizorului si fac mai putina miscare fizica inregistreaza performante cognitive mai scazute. In special, acest tip de comportament a fost asociat cu o viteza mai mica de procesare a informatiilor. Participantii cu modele comportamentale mai putin active aveau si functii cognitive slabe. In ceea ce priveste sanatatea populatiei, efectele comportamentului sedentar pot avea consecinte importante deoarece tehnologia ultimilor ani, atat in ceea ce priveste munca, cat si timpul liber, s-a dezvoltat foarte mult. Indemnul specialistilor suna cam asa: „Stati mai putin jos, faceti mai multa miscare!”.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.