Revista care te menține sănătos

Știri

O noua terapie ajuta in lupta cu cancerul

20 decembrie 2013
Share

Cercetatorii de la Universitatea Pennsylvania, SUA, testeaza ideea potrivit careia celulele sistemului imunitar uman pot lupta cu cancerul asa cum o fac cu o simpla raceala, iar pana acum rezultatele sunt remarcabile.

In cadrul terapiei, doctorii extrag celulele T din corpul pacientului diagnosticat cu cancer, le reprogrameaza prin transferarea unor gene noi, iar apoi le reintroduc in corp. In acest fel, fiecare celula modificata se multiplica de 10.000 de ori, atacandu-le pe cele canceroase. Pe scurt, cercetatorii incearca sa invete corpul pacientilor afectati de boli grave sa actioneze la fel ca in cazul unei raceli obisnuite. De altfel, si efectele secundare pe care tratamentul le produce organismului bolnav sunt similare simptomelor gripei, insa acesta este un cost destul de mic pentru beneficiul obtinut.

„Speranta noastra este ca acest tip de tratament sa progreseze foarte repede. Nu va fi disponibil tuturor anul viitor, insa nici nu cred ca va dura un deceniu”, a declarat dr. David Porter, Universitatea Pennsylvania, citat de CNN.

 

Cristina Ionescu
Sursa: CNN

Nota pentru articolul «O noua terapie ajuta in lupta cu cancerul»:3.67/ 5 (3 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.