Revista care te mentine sanatos

Stiri

Stresul poate modifica mirosul transpiratiei

luni, 14 octombrie 2013
Share

Mirosul pe care-l emana femeile stresate poate modifica modul in care acestea sunt percepute de catre cei din jur, facandu-le sa para incompetente si nedemne de incredere. Transpiratia provocata de exercitiile fizice sau de caldura de afara este produsa de un anumit tip de glande sudoripare, in timp ce transpiratia care apare ca urmare a stresului provine de la doua tipuri de glande ce secreta lichide care au un miros neplacut atunci cand sunt amestecate cu bacteriile de pe piele.

Cercetarile demonstreaza ca exista trei cauze ale transpiratiei: efortul fizic, transpiratia provocata de mediul inconjurator si cea provocata de stres. Transpiratia care apare ca urmare a efortului fizic (stres termic intern) si a caldurii din mediul inconjurator (stres termic extern) este produsa de secretiile glandelor sudoripare ecrine, in timp ce transpiratia emotionala este produsa atat de secretii provenite de la glandele ecrine, cat si de la cele apocrine. Cercetatorii au concluzionat ca transpiratia provocata de stres are un impact major asupra starilor emotionale si activitatii creierului.  

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Stresul poate modifica mirosul transpiratiei»:2.00/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:42:42+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate