Revista care te menține sănătos

Știri

Stresul poate modifica mirosul transpiratiei

14 octombrie 2013
Share

Mirosul pe care-l emana femeile stresate poate modifica modul in care acestea sunt percepute de catre cei din jur, facandu-le sa para incompetente si nedemne de incredere. Transpiratia provocata de exercitiile fizice sau de caldura de afara este produsa de un anumit tip de glande sudoripare, in timp ce transpiratia care apare ca urmare a stresului provine de la doua tipuri de glande ce secreta lichide care au un miros neplacut atunci cand sunt amestecate cu bacteriile de pe piele.

Cercetarile demonstreaza ca exista trei cauze ale transpiratiei: efortul fizic, transpiratia provocata de mediul inconjurator si cea provocata de stres. Transpiratia care apare ca urmare a efortului fizic (stres termic intern) si a caldurii din mediul inconjurator (stres termic extern) este produsa de secretiile glandelor sudoripare ecrine, in timp ce transpiratia emotionala este produsa atat de secretii provenite de la glandele ecrine, cat si de la cele apocrine. Cercetatorii au concluzionat ca transpiratia provocata de stres are un impact major asupra starilor emotionale si activitatii creierului.  

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.