Revista care te menține sănătos

Știri

Siesta de dupa-amiaza, risc de diabet tip II

24 septembrie 2013
Share

Sunteti adeptii siestei de dupa-masa? Ei bine, odihna de dupa-amiaza revitalizeaza creierul obosit, insa, in acelasi timp, creste riscul aparitiei diabetului, spun cercetatorii. Un studiu realizat pe un numar de 27.000 de persoane din China a aratat ca mai mult de 30 de minute de somn in timpul zilei cresc riscul diabetului tip II si, in plus, cresc tensiunea arteriala si nivelul de colesterol. Expertii spun ca este vorba in principal despre durata somnului.

 

Organismul isi pierde astfel abilitatea de a utiliza glucoza care este eliberata atunci cand consumam alimente care sunt transformate intr-o sursa de energie ce poate fi utilizata de sistemul muscular. Pe masura ce nivelul de glucoza creste, vasele de sange aflate in zone precum inima, picioare, ochi pot fi complet deteriorate. Unul dintre motivele pentru care siesta poate dauna sanatatii este pentru ca, in mod cert, acest lucru semnifica lipsa exercitiului fizic. Insa, de asemenea, ar putea semnifica o intrerupere a ceasului intern al organismului si expunerea organelor la un nivel mai ridicat de cortizol, hormonul stresului.

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.