Revista care te menține sănătos

Știri

Consumul de peste gras ar putea imbunatati calitatea somnului copiilor

14 martie 2014
Share

Capsulele cu ulei de peste sau consumul de peste gras ar putea imbunatati calitatea somnului copiilor, spun cercetatorii. Nivelurile crescute de acizi grasi Omega 3 care sunt intalniti in pestele gras ii ajuta pe copii sa doarma mai bine noaptea si sa nu se mai trezeasca, potrivit unui studiu in domeniu. Expertii de la Universitatea Oxford le-au administrat copiilor cu probleme de somn timp de patru luni suplimente pe baza de alge.

La sfarsitul studiului s-a descoperit ca perioada de somn crestea cu aproximativ 58 de minute. Cea mai buna sursa de Omega 3 este pestele gras, deoarece organismul uman nu poate produce acizi grasi Omega 3. Un nivel scazut este asociat si cu o scadere a nivelului de melatonina. Secretul este chiar acidul docosahexaenoic care ajuta celulele nervoase sa comunice intre ele. Atat copiii cat si adultii sunt sfatuiti sa consume peste gras de cel putin doua ori pe saptamana. Un somn de noapte odihnitor este important pentru concentrare si vigilenta, iar o schimbare in ceea ce priveste dieta i-ar putea ajuta pe copii in acest sens.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Consumul de peste gras ar putea imbunatati calitatea somnului copiilor»:5.00/ 5 (4 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.