Revista care te menține sănătos

Știri

Justin Bieber a vorbit despre lupta sa cu sindromul Ramsay Hunt

Adelina Mariş; surse: Youtube, CNN.com, Mayoclinic.org
17 iunie 2022
Share
Justin Bieber a vorbit despre lupta sa cu sindromul Ramsay Hunt

Justin Bieber a anunțat că fața lui este parțial paralizată din pricina unei afecțiuni virale numită sindromul Ramsay Hunt, cauzată de virusul varicelo-zosterian, cel care provoacă și varicela și zona zoster. Chiar starul pop a fost cel care le-a povestit fanilor săi ce s-a întâmplat cu el și cum se manifestă afecțiunea de care suferă.

Într-un video postat pe rețelele sociale, starul pop a anunțat că virusul i-a atacat nervul din ureche, nervii faciali și i-a cauzat parțial paralizia feței.

„Puteți vedea că acest ochi nu clipește. Nu pot zâmbi pe această parte a feţei. Această nară nu se va mişca”, le-a arătat Bieber fanilor săi, făcând referire la aspectul feței sale.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar ViroProtect Rapid; care conţine 9 ingrediente active, ce contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului imunitar.

Bieber s-a adresat fanilor frustrați de recentele anulări ale concertelor sale și a spus că „din punct de vedere fizic, evident, nu este capabil să le onoreze”. Totuși, artistul a dat asigurări că „se va face mai bine” și că face „exerciții faciale pentru a readuce fața la normal”.

„Va reveni la normal – este vorba doar de timp și nu știm în cât timp, dar va fi OK. Este evident, corpul meu îmi spune că trebuie să încetinesc. Sper că înțelegeți. Voi folosi acest timp pentru a mă odihni și relaxa, pentru a-mi reveni la 100%. “, a mai anunțat Bieber.

Varicela şi complicaţiile sale

justin bieber, ramsay hunt, sindromul ramsay hunt, varicela, zona zoster,

Ce este sindromul Ramsay Hunt și cum se manifestă

Sindromul Ramsay Hunt reprezintă o tulburare neurologică rară care apare atunci când virusul varicelo-zosterian infectează un nerv al capului din apropierea urechii interne. După ce o persoană a avut varicelă în copilărie sau zona zoster ca adult, virusul poate rămâne latent în organism. Nu este cunoscut ce anume reactivează virusul și ce duce la simptomele specifice sindromului Ramsay Hunt.

Ramsay Hunt se poate manifesta printr-o erupție dureroasă în interiorul canalului urechii și în afara urechii, uneori atacând limba și cerul gurii, potrivit Școlii de Medicină Icahn Mount Sinai din New York. Din cauza faptului că afectează urechea internă, persoanele cu această afecțiune pot suferi de asemenea vertij (amețeli) sau tinitus (țiuit în ureche).

Sindromul Ramsay Hunt poate provoca, de asemenea, pierderea auzului pe partea afectată a feței. La fel ca în cazul lui Justin Bieber, sindromul Ramsay Hunt poate provoca, și o slăbiciune facială sau paralizie pe partea feței ce a fost atacată de virus. De aceea se pot resimți dificultăți la închiderea unui ochi sau la mâncat. Apar probleme și la capitolul expresii faciale.

Despre tratamentul pentru sindromul Ramsay Hunt, specialiștii vor recomanda steroizi, cum ar fi prednison, ce va reduce inflamația; dar și medicamente pentru durere. La un moment dat, pot fi prescrise chiar și antivirale, precum aciclovirul sau valaciclovirul.

Recuperarea completă după sindromul Ramsay Hunt nu este una sigură. Însă există cazuri de pacienți care își revin în câteva luni, potrivit aceleași surse mai sus menționate. Un singur lucru este cert. Cu cât afecțiunea este depistată mai devreme, cu atât șansele de recuperare sunt mai mari.

Nota pentru articolul «Justin Bieber a vorbit despre lupta sa cu sindromul Ramsay Hunt»:5.00/ 5 (1 vot)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.