Revista care te mentine sanatos

Stiri

Evalueaza-ti rezerva de fertilitate!

31 mai 2018
Share
principala

In Romania ultimilor ani, populatia s-a redus in mod continuu, una dintre cauze fiind amanarea momentului conceperii unui copil. Varsta influenteaza semnificativ fertilitatea, scaderea accelerata inregistrandu-se cu precadere la femeile de peste 35 de ani.

Rezerva ovariana arata atat numarul, cat si calitatea foliculilor ovarieni disponibili la un anumit moment. Evaluarea rezervei ovariene furnizeaza informatii esentiale despre starea de fertilitate. Societatea de Obstetrica si Ginecologie din Romania (SOGR) in colaborarare cu Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului Bucuresti (INSMC) si Asociatia SOS Infertilitatea au demarat campania „Evalueaza-ti rezerva de fertilitate!”, sustinuta de Catena, din dorinta de a trage un semnal de alarma. Campania este gandita pe o perioada de 5 ani si sustinuta de Ministerul Sanatatii.

Campania de screening urmareste sensibilizarea tinerelor cu varste intre 28 si 33 de ani care inca nu au copii, astfel incat acestea sa realizeze ca trebuie sa-si investigheze de urgenta sanatatea aparatului reproducator, cu scopul diagnosticarii precoce a cazurilor de infertilitate.

Analize care ajuta la evaluarea rezervei de fertilitate

Evaluarea rezervei de fertilitate se face cu ajutorul a doua teste: AMH – din sange (nivelurile serice AMH reflecta marimea rezervei ovariene, potentialul de fertilitate) si AFC – realizata de medicul ginecolog (Antral Folicular Count, rezerva folicular antrala, care consta in numararea ecografica a foliculilor).

In cadrul campaniei, doua laboratoare partenere ofera un pachet cu discount tinerelor care vin pentru testul AMH cu trimitere de la medicul ginecolog. De asemenea, femeile interesate pot intra pe site-ul sustinemnatalitatea.ro, unde pot gasi informatii referitoare la infertilitate, dar si o aplicatie si un test prin intermediul carora isi pot estima rezerva de fertilitate pe baza valorii AMH, IMC (indicele de masa corporala) si varstei.

Campanie sustinuta de  sigla catena

Nota pentru articolul «Evalueaza-ti rezerva de fertilitate!»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate