Revista care te menține sănătos

Știri

Cum sa va dublati capacitatea de memorare

14 martie 2017
Share

Daca aveti uneori impresia ca, potrivit expresiei, „uitati de la mana pana la gura”, nu trebuie sa va mai faceti probleme. Cercetatorii s-ar putea sa fi gasit solutia. Oamenii de stiinta olandezi au realizat un studiu si sustin ca ne-am putea dubla capacitatea de memorare in mai putin de o luna, daca ne antrenam mintea. Acestia au analizat in detaliu cum functioneaza creierul persoanelor care participau la Campionatul Mondial de Memorie.

Tehnica se numeste „palatul memoriei”

Capabil sa memoreze 70 de cuvinte din 72, creierul acestor persoane nu se diferentia de cel al persoanelor cu o memorie mai putin „incapatoare”. In schimb, conexiunile care se stabileau intre zonele creierului nu erau aceleasi. Pentru studiu, 51 de persoane au trecut testul memoriei. Cercetatorii i-au impartit in 3 grupuri. Voluntarii din primul grup nu trebuiau sa faca nimic in mod special. Voluntarii din cel de-al doilea grup au fost rugati sa faca exercitii traditionale pentru memorie, trei minute pe zi. Participantii la studiu din cel de-al treilea grup au fost rugati sa asocieze un element cu un loc anume. Dupa 40 de zile, voluntarii din cel de-al treilea grup retinusera 60 de cuvinte, spre deosebire de participantii din cel de-al doilea grup care retinusera doar 37 de cuvinte. Tehnica de memorare se numeste loci, este cunoscuta si sub numele de palatul memoriei si presupune folosirea unui spatiu familiar pentru extragerea amintirilor.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Cum sa va dublati capacitatea de memorare»:3.33/ 5 (3 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.