Revista care te menține sănătos

Știri

Nivelul de testosteron poate influenta consumul de alimente picante

18 decembrie 2014
Share

Un nivel ridicat de testosteron dezvolta „dorinta” de a consuma alimente picante, potrivit unui studiu publicat in revista Physiology and Behavior.

Daca preparatele pe care le comandati sau le gatiti nu vi se par destul de picante si intotdeauna adaugati chilli sau Tabasco, ar trebui sa stiti ca aceasta „slabiciune” pentru alimentele picante este influentata de o rata ridicata a testosteronului (hormon masculin), potrivit cercetatorilor francezi. Expertii de la Universitatea din Grenoble, Franta, au realizat un studiu in acest sens. Printr-o proba de saliva au masurat nivelul de testosteron a 114 voluntari cu varste cuprinse intre 18 si 44 ani.

Sosurile picante si testosteronul

Apoi, participantii au fost rugati sa asezoneze un sos picant si sare unei farfurii cu mancare. Rezultatele studiului au aratat ca, cu cat nivelul de testosteron este mai ridicat, cu atat gustul pentru alimentele condimentate este mai pronuntat. In schimb, nu s-a observat nicio asociere intre nivelul de testosteron si doza de sare. Testosteronul a reprezentat pana acum obiectul a peste 85.000 de studii stiintifice. Rezultatele acestor studii au aratat ca exista mai multe legaturi intre testosteron, comportamentul sexual si munca pe care trebuie sa o facem. Este, de asemenea, posibil ca un consum regulat de condimente sa contribuie la cresterea nivelului de testosteron.

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.