Revista care te menține sănătos

Știri

Menopauza si bolile cardiovasculare

10 septembrie 2010
Share

Femeile care intra la menopauza inainte de 46 ani sunt de doua ori mai predispuse bolilor cardiovasculare. Riscul este acelasi chiar si pentru femeile care au urmat diferite terapii hormonale, tocmai pentru a evita problemele cardiovasculare, spun cercetatorii americani de la Universitatea din Alabama.

Este obligatoriu ca femeile care au intrat la menopauza inainte de 46 de ani sa tina valorile colesterolului sub control prin exercitii fizice zilnice si o dieta adecvata. Pe durata studiului au fost monitorizate 2 500 de femei cu varste intre 45 si 84 de ani. Aproximativ 28% dintre acestea au intrat la menopauza prematur. 18% au intrat la menopauza la timp, adica in jurul varstei de 51 de ani, iar 10% din cauza faptului ca le-au fost extirpate ovarele.

 

In urma studiului s-a observat o pondere de 6% a incidentelor cardiovasculare in randul femeilor care au intrat la menopauza inainte de 46 de ani, fata de o rata de 2% in randul celorlalte femei.

 

Sursa: www.reuters.com

Nota pentru articolul «Menopauza si bolile cardiovasculare»:5.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.