Revista care te menține sănătos

Știri

Nucile pot ajuta la imbunatatirea fertilitatii masculine

29 august 2012
Share

Daca doriti sa deveniti tatic in viitorul apropiat, ar fi bine sa luati in considerare cea mai recenta descoperire a oamenilor de stiinta: doi pumni de miez de nuca pe zi pot imbunatati semnificativ calitatea spermei, implicit sansele sa deveniti tatic.

Aproximativ 70% dintre cupluri se confrunta pe plan global cu problema infertilitatii, iar 50% dintre aceste esecuri sunt atribuite barbatilor.

Cei mai importanti factori de risc ce pot influenta calitatea spermei sunt: poluarea, specifica tarilor puternic industrializate, stilul de viata nesanatos, stresul si dieta de tip occidental, bogata in lipide, proteine, glucide si saraca in fibre vegetale.

Studiul care atesta ca nucile pot fi un aliat impotriva infertilitatii a fost realizat de catre expertii din cadrul Universitatii din California si a constat in recrutarea a 117 barbati, cu varste intre 21 si 35 de ani, fara probleme de sanatate. Acestia au fost impartiti in doua grupuri: primul grup a fost rugat sa evite consumul de nuci, iar celalalt grup a trebuit sa manance zilnic cate 75 de grame de miez de nuca, timp de 12 saptamani. In final, s-a observat ca grupul care a urmat dieta cu nuci a cunoscut o imbunatatire a concentratiei, vitalitatii si anomaliilor cromozomiale, factori care influenteaza in mod direct fertilitatea.

Beneficiile aduse fertilitatii masculine prin consumul de nuci sunt extrem de simplu de explicat: nucile reprezinta o sursa bogata de acizi grasi Omega-3 si acid alfa-linoleic.

Paula Rotaru

Sursa: http://machineslikeus.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.