Revista care te menține sănătos

Știri

Noi motive pentru incurajarea consumului de peste

18 decembrie 2011
Share

Toata lumea stie ca pestele este o sursa de proteine si nutrienti insa, in urma unor studii recente, s-au descoperit si mai multe motive pentru a consuma carnea de peste. Are putine calorii si este bogata in acizi grasi Omega-3. Chiar daca nu sunteti fan, daca mancati peste de doua ori pe saptamana, veti simti imediat efectele benefice:

  • Previne bolile de inima. In urma unui studiu danez, care a analizat 49.000 de femei, s-a ajuns la concluzia ca cele care nu au mancat peste cel putin o data pe saptamana prezinta cu 50% mai multe probleme cardiovasculare, fiind mult mai expuse riscului imbolnavirii.
  • Imbunatateste aspectul pielii si al parului. Cel mai mare dezavantaj al dietelor sarace in grasimi este acela de a priva parul si pielea de grasimile sanatoase de care au nevoie, lasandu-le uscate si fara stralucire. O cercetare recenta demonstreaza ca acizii grasi Omega-3 ar putea trata chiar si psoriazisul, mentinand pielea hidratata si parul stralucitor.
  • Este antidepresiv. Mai multe studii au descoperit ca antidepresivele luate pe baza de prescriptie medicala impreuna cu un consum regulat de peste reprezinta o metoda mult mai eficienta in tratarea depresiei. La fel de eficace sunt si capsulele ce contin Omega-3.
  • Este sursa de vitamina D. Pestele de apa sarata este o sursa de vitamina D ce amelioreaza anumite afectiuni si mentine oasele sanatoase.

Ruxandra Raica

Sursa: www.everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.