Revista care te mentine sanatos

Stiri

Gripa in timpul sarcinii dubleaza riscul de autism

8 aprilie 2013
Share

Cercetatorii danezi vin cu vesti nu tocmai bune pentru gravidele care sufera de gripa: imbolnavindu-se in timpul sarcinii, prezinta un risc de doua ori mai mare de a avea un copil autist. Studiul a fost efectuat pe 97.000 de copii danezi (in varsta de 8-14 ani, nascuti intre 1997 si 2003, dintre care doar 1% diagnosticati cu autism), mamele acestora fiind interogate prin telefon cu privire la infectiile avute in timpul sarcinii.

Astfel, s-a constatat ca incidenta autismului era de doua ori mai mare la copiii nascuti din mame care au avut gripa in timpul sarcinii, arata studiul publicat in revista Pediatrics. In aceste conditii, tinand cont de legatura observata intre autism si gripa din timpul sarcinii, specialistii recomanda femeilor insarcinate, ca masura de precautie, sa se vaccineze contra gripei.

 

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Gripa in timpul sarcinii dubleaza riscul de autism»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate