Revista care te mentine sanatos

Stiri

Metode de testare pentru afectiunile maduvei spinarii si sclerozei multiple

24 iunie 2013
Share

Un test medical descoperit mai demult pentru a masura nivelul unei toxine prezente la fumatori a fost adaptat pentru a masura aceeasi toxina la persoanele care sufera de boli ale maduvei spinarii si de scleroza multipla, oferind o oportunitate de a le reduce simptomele. Toxina, denumita acroleina, este produsa in organism dupa ce celulele si nervii sunt distrusi, declansand o cascada de evenimente care pot inrautati aceste leziuni.

 

Exista deja medicamente care reduc nivelul acroleinei, iar aceste teste readaptate permit dozarea acesteia in urina si, astfel, monitorizarea evolutiei acestor boli. S-a demonstrat, de asemenea, ca un nivel crescut de acroleina diminueaza abilitatea unei persoane de a se recupera dupa un accident vascular cerebral sau dupa cancer.

Roxana Mateescu
Sursa: Sciencedaily

Nota pentru articolul «Metode de testare pentru afectiunile maduvei spinarii si sclerozei multiple»:1.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate