Revista care te menține sănătos

Știri

Este posibil sa va pierdeti auzul daca luati des analgezice

18 septembrie 2012
Share

Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii Harvard au descoperit ca femeile sub 50 de ani care obisnuiesc sa ia analgezice zilnic pentru ameliorarea durerilor de cap, dinti sau spate au un risc cu 24% mai mare de a-si pierde auzul.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 62.261 de femei cu varste cuprinse intre 31 si 48 de ani, pe o perioada de 14 ani.

La finalul acestei cercetari, peste 10.000 de femei isi pierdusera mai mult sau mai putin functia auditiva. In urma analizelor, cercetatorii au observat ca unul dintre factorii care au dus la pierderea auzului a fost administrarea frecventa a analgezicelor, de tipul ibuprofenului sau acetaminofenului. O posibila explicatie ar fi ca acestea pot reduce fluxul sangvin catre cohlee, segment al urechii interne destinat auditiei.

Desi aceste medicamente sunt eliberate fara reteta medicala, oamenii ar trebui sa fie mai precauti si sa citeasca cu atentie contraindicatiile si reactiile adverse pe care le pot avea. Daca o anumita problema, cum ar fi o durere de cap, persista, evitati sa luati analgezice dupa ureche si consultati medicul specialist care va poate oferi cea mai sigura si eficienta solutie.

Paula Rotaru

Sursa: http://news.harvard.edu

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.