Revista care te mentine sanatos

Stiri

Premiera! Tratament profilactic pentru bolnavii de hemofilie

16 mai 2014
Share

De la 1 mai, pacientii romani cu hemofilie vor beneficia pentru prima oara de tratament profilactic. Potrivit Oanei Costan, director in cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), costurile medii alocate anual fiecarui pacient cu varsta sub 18 ani pentru substitutia profilactica este de 90.000 de lei.

Bugetul existent pana la 1 mai nu a permis decat tratarea accidentelor hemoragice, nu si acordarea tratamentului profilactic. Prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, a denuntat in cadrul unei conferinte de presa „ipocrizia din politicile de sanatate”. Potrivit acestuia, in ciuda importantei care i se acorda declarativ bolii, preventiei i se aloca in UE doar 3% din bugetul sanatatii, iar in Romania doar 1,8%. In prezent, in tara noastra traiesc aproximativ 2.000 de pacienti cu hemofilie si boala von Willebrand.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Premiera! Tratament profilactic pentru bolnavii de hemofilie»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate